5 tipů pro vánoční atmosféru v ložnici

Vánoce se kvapem blíží a je načase vyzdobit si domácnost. Nezapomeňte letos vyzdobit i svou ložnici. Proměňte ji v jedinečnou oázu pohody a odpočinku a vytvořte v ní tu pravou vánoční náladu díky vhodným doplňkům a dekoracím. Trendy roku stojí za to, letos je opravdu z čeho vybírat!

ZLATÁ TRADICE

Začneme u klasické vánoční trojkombinace, která nikdy nevyjde z módy: zlatá, červená a zelená. Nasaďte si tlusté vlněné ponožky, pyžamo s Kevinem nebo sobí svetr a zachumlejte se do teplého přehozu. Vedle povlečení s vánočními motivy nezapomeňte vyzdobit okna a parapety. Stačí zlatý svícen, pár šišek, skořice, badyán a třeba nějaká čerstvá květina. 

K Vánocům neodmyslitelně patří Vánoční hvězda, která je ale jedovatá, tak ji v ložnici mějte dál od postele, třeba na parapetu. Pokojové rostliny, které už doma máte, můžete jednoduše zasunout do vánočních červeno-zelených obalů nebo je ozdobit maličkými baňkami, řetězem a zápichy. 

Když přidáte světýlka s teplým žlutým světlem, finální výsledek vám do ložnice vnese útulnost. Ale nevolte blikající, ani barevná světýlka. Jsou zbytečně rušivá a zhorší vám kvalitu spánku.

vanocni_atmosfera_v_loznici

 

HŘEJIVÉ DŘEVO

Dřevo je tradiční materiál, který ve vánoční výzdobě nesmí chybět. Zemité tóny působí uklidňujícím dojmem, dřevo má navíc blahodárný vliv na kvalitu spánku. Je nabité pozitivní energií, krásně voní, je příjemné na dotek a zútulní celou ložnici. 

Mezi nejoblíbenější dřevěné vánoční dekorace patří betlém. Pokud máte v ložnici postýlku pro miminko, ručně vyřezávaný betlém vedle vašeho jezulátka pak v místnosti o to víc vynikne. Výzdobu ložnice můžete doladit dalšími kousky ze dřeva. Skvěle vynikne dřevěný svícen, truhlík s květinami nebo třeba podnos ze dřeva (samozřejmě se snídaní do postele).

Proutěné výrobky 

 

LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Pokud si potrpíte na přepych a máte doma luxusní matraci, pořiďte si ložní prádlo v tónech modrého ledu. To je souhra bílé a modré barvy, která v luxusní ložnici skvěle funguje, protože evokuje osvěžující a zklidňující pocity. Během svátků modře ledovou vídáme doplněnou především o stříbrné a křišťálové tóny. Toto spojení vám do ložnice vnese slavnostní, sofistikovanou atmosféru. 

S čerstvými a s pokojovými květinami to nepřehánějte. Zvolte třeba vánoční hvězdu s bílými květy nebo raději sáhněte po sušených květinách nebo potpourri s vůni smrkového jehličí a chrpy. Skvěle budou vypadat i větvičky ve skleněné váze, které můžete ozdobit světýlky. Pro tuto barevnou kombinaci si vyberte světýlka, která svítí studenějším (ideálně bílým) světlem.  

vanocni_atmosfera_v_loznici

 

PROUTĚNÁ JEMNOST

Další trend roku 2020 se nese v duchu zemité palety barev a přírodních materiálů. Výrobky z vrbového proutí a ratanový nábytek letos zaznamenávají velký návrat. Proutěného zboží je dnes nespočet druhů, zvláště pak do ložnice, kde působí decentním dojmem a navíc má přidanou praktickou hodnotu. Seženete například krásné proutěné pelíšky pro vašeho čtyřnohého mazlíčka, koš na prádlo, komodu či truhlu z proutí.  

Co se týče vánočních motivů, mezi nejoblíbenější dekorace patří adventní věnec. Pokud máte v ložnici proutěné bytové doplňky, slaďte ho s nimi a pořiďte si korpus z proutí. Během adventu a svátků jej jednoduše vyladíte vánočními ozdobami, ale jako dekorace vám věnec poslouží celý rok. 

 vanocni_atmosfera_v_loznici

ROMANTICKÁ DUŠE

 Pokud hledáte inspiraci na dekorace do ložnice, pravděpodobně máte rádi romantickou atmosféru a chcete to mít doma s partnerem/partnerkou vymazlené i v posteli. Zvolte proto povlečení a přehoz v kombinaci starorůžové a šedé barvy.  

Doplnit je můžete o proutěné dekorace, například srdce z vrbového proutí bude na stěně vypadat kouzelně. Nebojte se zakomponovat stříbrné doplňky (třeba svícny) a také světýlka si vyberte raději se studenějším bílým světlem, která v ložnici navodí atmosféru luxusu. 

Co se pokojových květin týče, sáhněte po vánoční klasice - růžová azalka je nenáročná na údržbu a v zimě krásně kvete. S růžovými květy dnes seženete i brambořík - to je ta květinka, která se za našich babiček nosila jako vánoční dárek při návštěvách. Krásná tradice, že?

vanocni_atmosfera_v_loznici 

 

Jak se říká: sto lidí, sto chutí. Každému se líbí něco jiného a my věříme, že si z trendů letošního roku vyberete i vy a vnesete do své ložnice vánoční atmosféru. Přejeme šťastné a veselé Vánoce, pohodové mazlení a klidný spánek!